7 reguli de bază în make-up. Tu le respecți?

Fiecare nou sezon aduce o serie de tendințe în materie de make-up. De la sprâncene puternic conturate până la buze cu glitter, machiaje minimaliste sau futuriste, tot timpul apar lucuri noi. Cele mai multe dintre tinere aleg să reproducă diverse look-uri întalnite în social media fără să țină cont de principiile de bază ale machiajului, motiv pentru care rezultatul nu este întotdeauna cel dorit.

În continuare îți prezentăm cele mai importante 7 reguli de care trebuie să ții cont atunci când realizezi un make-up:

1. Pregătirea tenului pentru machiaj

Pentru un aspect al pielii cât mai natural și îngrijit este foarte important ca înainte de toate să creezi o bază corectă pentru aplicarea make-up-ului. Curăță foarte bine tenul și hidratează-l cu un produs potrivit. Pentru ca fondul de ten să reziste cât mai mult și să aibă un aspect cât mai neted, îți recomandăm să aplici înainte un primer.

2. Alegerea corectă a fondului de ten

Pentru a evita efectul de mască, ai grijă să alegi nuanța potrivită pentru fondul de ten. Acesta trebuie să fie potrivit atât tipului de piele cât și subtonului (rece, cald, neutru). Pentru aplicarea lui iți recomandam să folosești o pensula pentru fond de ten stippler, care te va ajuta să obții o acoperire uniformă cu un aspect natural.  Una dintre cele mai apreciate pensule de fond de ten din gama Royal & Langnickel este pensula Pensula pentru fata S.I.L.K® LG Stippler.

 

3. Aplicarea anticearcănului și a iluminatorului

Anticearcanul, este utilizat atât pentru zona de sub ochi cât și pentru luminarea punctelor cheie ale feței. Folosește-l cu moderație, altfel nu vei face decât să accentuezi și cele mai fine riduri din jurul ochilor. Ai grijă și la culoarea acestuia, să nu fie mult prea deschis în comparație cu fondul de ten. Pentru aplicarea anticearcanului, iluminatorului sau a corectorului alege pensula corector MASTER PRO Concealer. Te va ajuta să obții o acoperire netedă și unfirmă.

4. Conturarea corectă a feței

Scopul aplicării unui bronzer este să faca pielea să arate ușor atinsă de soare, și nu arsă. Adaugă atât încat să obții o strălucire credibilă în locurile în care soarele ți-ar atinge fața în mod natural. Asigură-te că aplici bronzer-ul sub pomeți, pe linia de demarcație, între ten și scalp, pe parțile laterale ale frunții, pe linia maxilarului și pe gat! Îți recomandăm o pensula pentru contur din peri naturali care îți va oferi precizie și usurință în aplicare. Dacă ești în căutarea unei astfel de pensule, Pensula pentru fata BRUSH ESSENTIALS Contour Powder este o variantă cu un raport calitate – pret extrem de bun.

5. Marele secret: blenduirea

Blenduiește, blenduiește, blenduiește! Această tehnică poate salva orice machiaj. Secretul unui look cât mai natural este să știi să omogenizezi produsele de machiaj astfel încât să nu fie linii vizibile sau pete. Acest lucru este aproape imposibil fară pensule machiaj de bună calitate. Sfatul make-up artiștilor profesioniști este să investești într-un set de pensule, deoarece acesta îți va ușura cu mult munca și te va ajuta să obții un machiaj îngrijit și corect.

Royal & Langnickel s-a concentrat de-a lungul timpului pe inovarea continuă de produse de înaltă calitate, adaptate mai multor niveluri de pregătire. Asadar, fie că esti novice în arta machiajului sau deja ai experiență in domeniu, cu siguranță vei găsi tot ceea ce ai nevoie sau îți dorești în materie de pensule de machiaj și seturi de pensule în cadrul magazinului online, www.makeupbrushes.ro, unicul importator în România al acestui brand american. Pentru cele dintre voi cu un nivel mediu de pregatire, noi vă recomandăm seturile de pensule din gama LOVE IS…si gama Guilty Pleasures.

 

6. Conturarea corectă a sprâncenelor

O greșeală foarte des întalnită este legată de conturarea sprâncenelor. Te sfătuim să ții cont de forma naturală a sprâncenei și să folosești un fard sau un creion cât mai apropiat de culoarea firelor de par pentru umplerea golurilor inestetice sau corectarea micilor imperfecțiuni. O pensula pentru sprancene cu doua capate, unul pentru aplicarea fardului și unul pentru pieptănarea sprâncenelor, iți va fi de mare ajutor.

7. Evidențierea unei singure zone

Poate cea mai importantă regulă a machiajului este să accentuezi o singură trăsătură a feței. Dacă alegi un machiaj intens pentru ochi, atunci buzele trebuie să fie discret evidențiate. Și invers!

Nu încerca să adopți toate trendurile în make-up, nu toate ți vor potrivi. Machiajul trebuie să te reprezinte! Să-ți corecteze micile imperfecțiuni și să îți pună în evidență trăsăturile naturale, însă fără a le denatura. Nu uita că bunul gust este cel care nu se schimbă și nu se demodeaza niciodată.

pensule machiajpensule make-upset pensulesfaturi machiajsfaturi make-up