5 pensule de machiaj pe care orice femeie ar trebui sa le aibă

Pensulele sunt secretul unui machiaj armonios, îngrijit si corect.

Există numeroase tipuri de pensule de machiaj: de la cele destinate aplicarii fondului de ten, al fardurilor de pleoape, a pudrei si al blushului, pană la pensule pentru contouring, blending sau pensule speciale pentru aplicarea rujului, iluminatorului si conturarea sprancenelor. Mai mult decat atat, pentru fiecare tip de pensulă de machiaj găsim o varietate de modele.

Dacă doar esti pasionata de arta machiajului si nu faci o profesie din asta, nu ai nevoie de o pensulă speciala pentru fiecare operatiune in parte. Poti alege pensule versatile, pe care sa le folosesti in mai multe scopuri si cu ajutorul cărora sa obti un machiaj care să pară realizat de mană unui iscusit make-up artist.

În continuare îti prezentăm cele 5 pensulele de machiaj  care nu ar trebui să-ţi lipsească din kitul de makeup şi în care ar trebui să investeşti.

1. Pensula de fond de ten

Probabil nu este o noutate pentru tine faptul ca există mai multe modele de pensule pentru aplicarea fondului de ten: pensule plate, pensule rotunde, pensule ovale, fabricate din păr natural sau sintetic.

Poti alege pensula in functie de tipul produsului folosit: cremos, lichid sau pudrat, insa daca iti doresti o pensula de machiaj versatila, recomandarea noastra este sa iti indrepti atentia catre pensula pentru fond de ten plata.

Această pensula de machiaj te va ajuta sa obti o acoperire uniforma a tenului, fara a-l incarca si fără sa folosesti prea mult produs. Alege o pensulă realizată din peri sintetici, aceasta nu absoarbe la fel de mult produs ca o pensulă cu peri naturali si iti oferă o acoperire mai mare.

În plus, dacă alegi o dimensiune medie, poti folosi pensula pentru fond de ten si pentru a aplica baza de machiaj si pentru a contura fata.

 

2. Pensula pentru pudră

Pudra fixeaza fondul de ten si oferă un aspect mat si natural fetei. Pentru a evita incărcarea excesivă a tenului ai nevoie de o pensulă pentru pudra de foarte bună calitate, cu peri desi si pufosi, de preferat, peri naturali.

Alege o formă rotundă de dimensiune medie si astfel vei putea folosi pensula pentru pudră si pentru aplicarea blush-ului sau iluminatorului, dozand corect cantitatea de produs aplicat.

 

3. Pensula pentru aplicarea fardurilor cremoase: anticearcăn, fard de pleoape, ruj

O pensula specială pentru produsele cremoase este un “must have” in kitul tau de makeup. Este indicat ca pensula sa fie confectionată din peri sintetici pentru a obtine un grad de acoperire ridicat, necesar in zona de sub ochi si pe pleoape. Totodată, perii ar trebui sa fie sufiect de moi,  pentru o aplicare neteda si uniforma. Anticearcănul sau corectorul cat si fardurile cremoase de pleape pot fi aplicate prin miscari de tapotare, in timp ce pentru ruj te poti folosi de toată suprafata pensulei prin miscări scurte.

 

4. Pensula pentru blending

Pensula pentru blending te ajută sa estompezi fardurile pudrate, făcand trecerea intre nuante cat mai naturala. Pentru rezultate optime, iti recomandăm sa alegi o pensula pentru blending circulară, confectionată din peri naturali, moi si flexibili.  Acest tip de pensulă iti poate fi de ajutor si in conturarea fetei cu produse pudra sau in aplicarea precisă a iluminatorului.

5. Pensula unghiulară pentru conturarea sprâncenelor şi a ochilor (eyeliner)

Sprâncenele joaca un rol foarte important in fizionomia fetei, asadar ar trebui sa le acorzi o atentie deosebită. Nu toate avem norocul de a avea sprâncene dese si simetrice, insă cu ajutorul machiajului poti obtine sprâncene perfect conturate care sa-ti scoată in evidentă trăsăturile armonioase. Pentru o aplicare cat mai precisă ai nevoie de o pensulă cu peri fermi, tăiati in unghi.

Optează pentru o pensulă subtire, care sa te ajute sa trasezi linii fine care să imite firele de par din sprâncene. În acelasi timp, cu o pensulă unghiulară subtire poti trasa si eyelinerul.

 

Asadar, nu ai nevoie de un intreg arsenal de pensule pentru a obtine un machiaj perfect. Fă alegeri inteligente, investeste in pensule versatile, de foarte bună calitate.

Abonează-te la newsletter-ul makeupbrushes.ro si te răsplatim cu 30% DISCOUNT la următoarea ta comandă.

Înscrie-te AICI pentru a obtine CODUL DE REDUCERE!

[wysija_form id=”1″]

La fel ca si tie, nici nouă nu ne place spamul. Ne dorim să te tinem la curent cu ofertele magazinului nostru si să iti furnizam informatii utile si relevante din zona de beauty.